неделя, 18 ноември 2012 г.

Кога да започнем да планираме Коледа


Мадона вече няма да е лице на
Ние обичаме Коледа. Също така обичаме и да планираме Коледа. Празникът обаче често е съпътстван с много напрегнати моменти.

Тук ще изложим 7 съвета, благодарение на които да преодолеете празничната суматоха.
Започнете да планирате от самото начало
В дните след Коледа някои магазинисвалят цените на коледната украса – това е удобен момент, ако сте харесали нещо, но то е било много скъпо, да си го набавите сега. Ще го използвате през следващите коледни празници.
Съветваме ви да се оглеждате за разпродажби през цялата година. Не е необходимо да купувате подаръците ден-два преди самия празник. В интерес на истината можете да попаднете на нещо подходящо за ваш близък още през месец март. Струва ли си да го изпускате, ако знаете, че получателят му ще бъде наистина щастлив да го има.
Направете списък с хората, на които искате да вземете подаръци
Напишете отчетливо на лист всички ваши близки и познати, които искате да дарите с усмивка в коледната нощ. Дръжте този списък винаги със себе си. Така ако видите нещо подходящо в течение на цялата година, ще можете да го отразите в списъка си. И все пак, не купувайте просто, за да го направите. Пазарувайте мъдро. Купете подаръка, ако той наистина ви харесва!
Пазарувайте онлайн
Когато пазарувате по Интернет, имате достатъчно време да разглеждате „витрините”. Освен това продуктите, които можете да видите, въобще не се влияят от сезона. Те са актуални през цялата година!
Направете списък на подаръците, които сте купили
Случвай се понякога да видите нещо, което наистина ви харесва, но което все още не сте определили на кого да подарите. Не се бавете! Отидете и го купете! Вече ще имате и списък с подаръци, срещу които можете да напишете името на щастливеца.
Опаковайте по-рано, отколкото твърде късно
Не е задължително да започнете да опаковате коледните подаръци минути преди да ги сложите под коледната елха. Също толкова необосновано е и да търсите опаковъчна хартия с коледни мотиви в последния момент. Веднага щом нещо ви хареса, грабвайте го от стелажа и сътворете свята вълшебна Коледа!
Отбележете си кои подаръци сте опаковали
Всеки път когато опаковате подарък, отмятайте в списъка с получатели. Ако все още не сте направили такъв списък, време е да се възползвате от идеята, която ви дадохме. Много по-лесно е да хвърлите бърз поглед на него, отколкото да се опитвате да си спомняте.
Не си позволявайте да направите грешката, да опаковате всичко за Коледа и докато дойде празника да забравите какво и на кого сте взели.
Започнете да колекционирате рецепти
Принципът е същият – не чакайте последния момент, за да се снабдите с уникална рецепта за коледната трапеза. Разглеждайте списания, интернет сайтове, разговаряйте с приятели и имайте едно в предвид – видите ли рецепта, която е подходяща за коледната атмосфера и дух, веднага си я запишете.
Коледа е празник, на който можете да се радвате през цялата година. Няма нужда да чакате снега да ви затрупа, за да се "събудите" за празничното настроение.

Няма коментари:

Публикуване на коментар