По Традиция в Коледния ден си разменяме подаръци – с най-близките, с тези, които обичаме и с тези, които уважаваме. За съжаление не винаги ни достигат средства или добри идеи как да зарадваме хората около нас в празничния ден. Ето няколко различни варианта.

Подарък за баби и дядовци – възрастните хора – трудни за подарък. Но има неща, които биха ги зарадвали. Прекрасен пример за това е снимка на цялото семейство в рамка или само на внуците – подберете жизнерадостна, лъчезарна и усмихната снимка на своето дете или на всички внучета, правена през годината. Купете или направете рамка сама. Опаковайте в хубава хартия и подаръкът е готов!
Изборът на подарък за мъже е също не лека задача. Те са по-капризни, не може да им се уцели лесно вкуса или предпочитанията, дори ако живеете заедно от дълги години. Класически пример за мъжки подарък са бутилка хубаво питие, или по-разпространените – риза, колан или портфейл. Може би малко по-оригинален подарък са книга, диск с любима музика, някакво hi-tech устройство (ако си пада по подобни) – USB памет, памет за компютъра, нова мишка. В краен случай се спрете на най-лесното – козметика.
Сред оригиналните подаръци за близки и познати са и следните възможности:
- кошница с лакомства – плетено кошче (варират на цена между 1 и 5 лв в индийските магазини), пълно с шоколади, бонбони, кафе, може и бутилка вино;
- за по-зрели семейства – бутилка или комплект подбрани вина със синьо сирене, например (можете да поръчате и онлайн от Vinoto-shop.com)
- за кулинари – книга с рецепти, добре опакована с набор подправки към нея.
Разбира се най-важни в Коледните дни са децата – не бива да ги разочароваме. Те очакват подаръци, лакомства и обич. Изборът на играчка за малчуганите следва да е съобразен с пола и възрастта им. Тук опаковката е също от изключително значение – моментът на разопаковането повишава магията и трепета, носи още повече изненада.