четвъртък, 29 ноември 2012 г.

Запечен зрял фасул

Необходими продукти

  • 300 г зрял фасул
  • 5-6 стръка пресен лук
  • 10 с.л. олио
  • 2 с.л. ориз
  • 1 с.л. червен пипер
  • 1 връзка магданоз
  • 3-4 бр. домати
  • 1 връзка джоджен
  • люти чушки по желание
  • сол
  • 1 бр. чушка по желание

Начин на приготвяне

Сварете фасула, като внимавате зърната да се запазят цели. Задушете ситно нарязания лук в олиото и малко вода, в която е врял фасулът. Като остане на мазнина, прибавете ориза, разбъркайте го няколко пъти, дръпнете от огъня, сложете червения пипер, разбъркайте отново и прибавете фасула и 2 чаши от водата, в която е варен. Изсипете в тавичка, прибавете половината от нарязаните магданоз и джоджен, нарязаната чушка, покрийте с кръгове обелени домати, поръсете с останалите магданоз и джоджен, боднете няколко люти чушчици. Запечете във фурната, докато ориза стане готов.

Няма коментари:

Публикуване на коментар