четвъртък, 29 ноември 2012 г.

Греяно вино

Греяно вино
Продукти:
1/2 л червено вино
1/2 л вода
1 пакетче черен чай
1 пръчка канела
1 щипка захар
1 лимон
1 портокал
малко карамфил 
Приготвяне:
Портокалът и лимонът се обелват като се отстранява и тънката бяла ципа т. к. тя е горчива. Завираме 1/2 л. вода и в нея пускаме пакетчето черен чай. Вземаме 1 стерилна марля от аптеката и в нея слагаме натрошената канелена пръчка, карамфила и 2-3 ивички кора от лимона и портокала. Завързваме марлята. Сипваме виното в една тенджера и пускаме завързаната марля. Затопляме до 90 градуса, но внимаваме да не заври. По желание разреждаме с малко от черния чай. Подправяме със захар или мед и оставяме да престои около 20 минути. Сервираме топло.

Няма коментари:

Публикуване на коментар