четвъртък, 29 ноември 2012 г.

Зрял фасул с цели главички лук

Зрял фасул с цели главички лук
Продукти:
червен зрял фасул – 350 г
70 мл олио
10 главички кромид лук
1 морков
2 пиперки
1/4 глава целина
1 с. л. сух джоджен
1 ч. л. червен пипер
сол, чер пипер
магданоз
Приготвяне:
Изчистеният и измит фасул се кисне в студена вода 5-6 часа. Слага се да заври за 10 мин. и водата се отцежда. Отново се измива фасула, залива се със студена вода и се вари до полуготовност. В друг съд се сипва олиото и леко се запържват нарязаните моркови, целина и пиперките за около 5 мин. Сипва се от водата в която е врял фасулът, прибавят се целите главички лук, солта, черният пипер и джоджена. Когато лукът поомекне се прибавя фасулът и се вари до готовност. Накрая се поръсва с нарязания магданоз.

Няма коментари:

Публикуване на коментар