четвъртък, 29 ноември 2012 г.

Тиквеник (за Бъдни вечер)

Продукти: 

500 г готови кори за баница (фини) 
1 кг настъргана тиква
150 мл олио или масло
200 г смлени орехови ядки 
1 пакетче канела
1 ч. ч. захар
пудра захар за поръсване

Начин на приготвяне:
  1. В половината олио задушаваме тиквата заедно с орехите и канелата.
  2. Върху всяка кора поръсваме препържено олио, слагаме от плънката, поръсваме със захар и навиваме на руло.
  3. Нареждаме рулата в намазана с олио тавичка.
  4. Опичаме тиквеника в умерена фурна и след като изстине, го поръсваме с пудра захар.

Няма коментари:

Публикуване на коментар