неделя, 11 ноември 2012 г.

6 филма, които трябва да гледаме този месец


Предпоследният месец от годината ноември стартира ударно в родните кино салони с анимация и ужас. „Разбивачът Ралф” и „Сайлънт Хил: Откровение” дадоха сериозна заявка, че предстои силен филмов месец, изпъстрен с различни жанрове. Освен това меломаните ще имат възможността да се насладят на любими групи на голям екран с концертите на Coldplay (13 ноември) и Guns’N'Roses (17 ноември).
Днес ще ви представим списък с 6 филма за всеки вкус от ноември.
Облакът атлас – 9 ноември
Дългоочакваният проект на Лана и Анди Уашовски (да, Лари вече стана Лана) -  “Облакът атлас” ни обещава истинско приключение. Филмът обхваща няколко различни епохи, а сюжета проследява преживяванията на герои, които на пръв поглед нямат нищо общо помежду си – пътешественик, прекосяващ с неохота Тихия океан през 1850-та година; лишен от наследство отчаян композитор, живеещ в разкъсваната от война Белгия; журналист с възвишени виждания; криещ се от престъпните среди суетен издател; осъден на смърт генетично модифициран прислужник, и младя Закри, който става свидетел на разпадането на науката и цивилизацията.
Детектив Алекс Крос – 9 ноември
За почитателите на криминалния жанр ноември предлага „Детектив Алекс Крос” на режисьора Роб Коен. Aлeкc Кpoc е пcихoлoг в пoлицeйcкoтo упpaвлeниe нa Baшингтoн, кoгaтo убиeц зacтpeлвa cъпpугaтa му. Гoдини пo-къcнo, нaпуcнaл peдицитe нa ФБР и станал чacтен детектив, бившият му пapтньop гo мoли дa пoмoгнe в зaлaвянeтo нa жecтoк cepиeн изнacилвaч. Двамата започват да откpивaт вpъзка мeжду cepиятa изнacилвaния и смъртта на жена му.
Здрач: Зазоряване – част 2 – 16 ноември
Краят на вампирската сага е вече тук. Тихата и скромна Бела Соун е напълно променена – след раждането на дъщеря й Ренесме, тя се наслаждава на безсмъртния си живот и супер възможности. Отново има проблеми с действията на Джейкъб и факта, че той е белязал детето й. Но всичко остава на заден план, когато вампирката Ирина идентифицира Ренесме като може би най-големия кошмар на всички кръвопийци – “безсмъртното дете” – дете което е било превърнато във вампир и за което се смята, че е неконтролируемо.
Господари на вълните – 23 ноември
Базиран на вдъхновяващата истинска история на иконата на сърфинга Джей Мориарти, “Господари на вълните” разказва за желанието на талантлив млад мъж да се пребори с най-опасните вълни в Северна Калифорния и за местната легенда на сърфа, който решава да му помогне в това начинание. Това което започва като подготовка за предстоящите предизвикателства се превръща в несломимо приятелство между двама на пръв поглед напълно различни мъже. Разчитайки един друг, те откриват, че няма нищо по-силно и вдъхновяващо от това винаги да даваш най-доброто от себе си и никога да не изоставяш мечтите си, независимо колко трудни за постигане са те.
Спешна пратка – 23 ноември
Режисьорът на „Таен прозорец” и „Гласове в мрака” Дейвид Коуп представя поредната си напрегната история „Спешна пратка“, в която гадно ченге преследва млад велосипедист. Коуп е автор и на сценария за филма. Дийвид Коуп се е доказал като един от най-успешните сценаристи днес. Името му стои под хитове като „Ангели и демони”, „Война на световете”, „Паник стая” и „Индиана Джоунс 4”. Главната роля в “Спешна пратка” е поверена на изключително активния напоследък Джоузеф Гордън-Левит /”Генезис”/.
Чудната петорка – 30 ноември
„Чудната петорка” е филм подходящ за малки и големи. Лентата на режисьора Питър Рамси ще ни отведе на едно незабравимо магическо приключение и ще се срещнем отблизо с добре познатите ни вълшебни приятели – Дядо Коледа, Великденският заек, Феята на зъбките, Сънчо и Джак Скреж. Те ще ни разкрият неподозирани до момента способности, като причината за това е злия дух Мрак, който иска да властва над света. Всички заедно ще трябва да обединят силите си за първи път, за да защитят надеждите, вярванията и фантазията на всички деца по света.




Няма коментари:

Публикуване на коментар