Замислили сте се за коледните подаръци. Правите списъци, решавате, мъдрувате, съветвате се с приятелки. А винаги има случаи, хора и семейства, които, както се казва “си имат всичко” и се чудите ли чудите какво да им подарите, което го нямат и би ги зарадвало.
Е, тук в помощ идва предложението да им подготвите вкусен подарък. Ето няколко идеи за лакомства, подходящи и желани от всеки за подаръци:
Кошница с бяло вино и сирена – няколко вида сирене с бутилка бяло вино е класика. Ако искате да блеснете още повече добавете специален нож и дъска за рязане на сирене. Украсете с бял гирлянд и коледна свещичка и комплектът е готов! Цената на подобна кошница може да излезе доста – между 30 и 100 лв.
Кошница с червено вино и мезенца – и това е класика, дори за Коледа и хора, чийто вкус не познавате добре може да е по-малък риск – кошница с бутилка добро червено вино, 2-3 вида месце – суджук, луканка, филе “Елена”, и за украса червена топка и червен гирлянд. Цената е около 25 до 50 лв.
Кошничка с бонбони и червено вино би зарадвала всеки. Ако искате да направите по-скромен и все пак оригинален подарък това е добър избор. Добавете и малка коледна играчка и всичко ще е наред! Цена от 10 до 30 лв.
Домашно приготвен сладкишторта или сладки – шоколадова тортащоленщрудел,питка или просто домашни коледни меденки или дребни сладки опаковани подходящо, гарнирани с клонка от борче и червена панделка – идеален подарък. Цената тук е най-ниска и основното е вашият труд и добро желание!
Успех в избора на най-добрия подарък!