вторник, 11 декември 2012 г.

Най-невероятните коледни елхи по света


Повечето са виждали огромните и внушително коледни елхи, които красят център Рокфелер в Ню Йорк всяка година. Това дърво е станало символ на празничния сезон за милиони хора и все още е национална икона, която се появява на фона на безброй филми и сериали.
Макар елхата в Ню Йорк да е наистина страхотна, има още много дървета, които могат да ни впечатлят с изобретателността, местоположението, цената, размерите и избора на декорации. Нека разгледаме някои от тях.
1. Гигантската изкуствена елха на Мексико Сити
Кой е казал, че коледната елха трябва да бъде истинска? Пепси Кола, компанията зад най-голямото изкуствено коледно дръвче – намиращо се на Реформа авеню в Мексико Сити – знае че фалшивите дървета също могат да бъдат забележителни. Тази огромна, многоцветна елха е висока 112 метра и широка 35 метра. Украсена е с повече от 600 лазерни светлини и 70 километра цветни лампички.
2. Най-високите елхи от Lego
Като говорим за елхи, които не са изработени от дърво, няма как да не споменем най-високите Lego коледни дръвчета на планетата. Коледното пластмасово дърво в Калифорния е високо 9 метра и е съставено от 245 000 блокчета.
3. Гигантска елха от пластмасови бутилки
Добрите хора от Литва не само са направили огромна и красива елха, но също са се погрижили и за природата. Дръвчето е построено от рециклирани пластмасови бутилки от Спрайт. Използвани са около 40 000 и понеже вече са били зелени, са се оказали идеалният избор.
4. Плаващата елха в Бразилия
Огромната структура, която плава по водата определено има място в този списък. Рио де Жанейро е дол на най-голямата плаваща елха в света, която стои на подвижна платформа, извисявайки се на 85 метра над водата.
Дървото окъпва околностите в светлина, която идва от невероятно многото коледни лампички. Всяка година, когато градът официално запалва светлините, следва страхотна заря.
5. Pac-Man елхата в Мадрид
Колко страхотно би било елхата да прилича на стара аркадна игра? Явно жителите на Мадрид са решили, че ще е наистина готина и са си направили Pac-Man елха. Пирамидната структура е покрита с анимирани призраци, както и със самия Пакман, който обикаля, също като в играта.
6. Най-голямото коледно „дръвче“ на планетата
Понякога елхата просто е във формата на дръвче, но това не означава, че не е голяма работа. Огромното коледно дръвче, простиращо се по планина Ингино в централна Италия привлече толкова много внимание, че самият папа запали светлините.
7. Елхата за $11 милиона в Абу Даби
Ако търсите екстремна празнична украса с много висящи дрънкулки, значи говорим за елхата в Абу Даби. Това чудовищно скъпо дърво е високо 13 метра и е украсено с диаманти, злато, рубини и скъпоценни камъни.
8. Най-голямата пееща елха в Америка
Една от най-невероятните елхи е съставена от истински хора. Не се тревожете – не говорим за касапница. Най-голямата пееща елха в Америка се състои от училищен хор. Оригиналната елха е височка 21 метра и за да пропее са нужни 300 ученика.
9. Елхата в Прага
Всяка година в столицата на Чехия украсяват елха на Стария площад. Хиляди граждани и туристи се събират, за да се насладят на красивото дръвче. То е много голямо и е дори по-красиво от обкръжаващите го църкви и сгради.
10. Елхата в Център Рокфелер
Тази елха в Ню Йорк е празнична традиция от десетилетия. Елхата се украсява с 30 000 лампички в различни цветове. Норвежкото дръвче, избирано всяка година е с различна височина, като понякога достига до 30 метра.

Няма коментари:

Публикуване на коментар