неделя, 16 декември 2012 г.

Най-ценните подаръци

Най-ценните подаръци
Снимка:Dreamstime

Безкрайни списъци с вещи – за подаръци, за украса, за ядене...Батални сцени в магазини, стартирали коледните си намаления.
Безбройни репортажи от типа на „Колко ще ни струва Коледата“ и „Колко ще похарчим за празниците“.
Накрая остават дълги касови бележки, празни портмонета...и празни сърца.
Темата за парите и харченето в последно време е повече от актуална, както и равносметката на хората, че не всичко в този свят се купува.
Постепенно, поне според нас, хората се връщат към традициите, към корените си, към истински ценните неща, върху които нито една фондова борса не може да повлияе.
Тази Коледа сме решили да се посветим на истински ценните подаръци – тези за сърцето.
На първо време ще честитим празника на всичките си приятели по класическия начин – спощенска картичка или с телефонно обаждане, а не по интернет.
Фейсбук е за клюки и линкчета към песни, но не и за отправяне на пожелания от какъвто и да е тип, защото е ужасно безлично.
Ще прекараме коледната вечер в компанията на семейството си, на фона на коледни песни, а не втренчени в телевизора, който ще предложи блудкав концерт или изтъркан от повторение филм.
Ще сме широко усмихнати и ще пожелаваме Весела Коледа на всички, дори на бездомните кучета.
Ще отидем на коледен концерт, а после ще се разходим бавно по пътя към къщи, докато снегът бавно се трупа (дано да има, дано, дано).
Ще украсим стълбището в блока с гирлянди и елхови клонки.
Ще прегръщаме силно преди да подаряваме подаръците си, защото топлината между хората е по-важна от вещите.


Ще си пожелаем повече доброта, хармония и разбирателство.
Ще посветим почивните дни не на ядене и излежаване, а на срещи с приятели, за които все не остава време през останалата част от годината.
Весели празници!

Няма коментари:

Публикуване на коментар