четвъртък, 12 септември 2013 г.

14 сериала, които трябва да гледате

Есента е най-хубавият сезон за телевизионния зрител. Всички онези досадни месеци, които сте прекарали с приятели навън, вече са минали и телевизиите пускат най-добрите си предавания наведнъж. Но какво да гледате? За да ви улесним в избора, за вас сме подбрали само най-доброто от новите и старите сериали, които започват.
14. Кърки / Quirke
През 50-те години в Дъблин, главният патолог на градската морга открива, че нещо не му излизат сметките. Енигматичният Кърки се превръща в детектив и разследва смъртни случаи по улиците. В главната роля ще видим Габриел Бърн, който ще е нещо като Шерлок Холмс в трите 90-минутни епизода, започващи от този месец.
14 сериала, които трябва да гледате
13. Тунелът / The Tunnel
Френски политик е открит мъртъв на границата между Англия и Франция. Детективи Карл Робък и Елиз Васерман са изпратени да разследват от името на съответните държави. Шокиращо разкритие обаче ги принуждава да работят като екип. Точно така, това е поредният римейк на „Мостът“ (The Bridge), който ще видим през октомври.
14 сериала, които трябва да гледате
12. Дракула / Dracula
Чаровният американски бизнесмен Александър Грейсън пристига във викториански Лондон, където обещава да внесе най-доброто от модерната наука в Англия. Но всъщност той е Дракула и търси отмъщение. Нова версия на вампирската легенда от продуцентите на „Абатство Даунтън“ (Downton Abbey), която ще гледаме от октомври.
В главната роля ще видим Джонатан Рис Майърс, известен със сериала „Династията на Тюдорите“ (The Tudors).
14 сериала, които трябва да гледате
11. Особняци / Misfits
Нищо добро не може да излезе от призоваването на Четирите конника на Апокалипсиса, нали? Една година след бурята, хората със способности трябва да живеят в свят, където тайната им е разкрита. Междувременно е създадена поддържаща група за онези, чиито суперсили са доста кофти.
„Особняци“ успя да оцелее след подмяната на всичките си звезди. Последният сезон започва през октомври и ще реши дали Джо Гилгън ще успее да заеме главната роля.
14 сериала, които трябва да гледате
10. Големият влаков обир / The Great Train Robbery
Крист Чибнал разказва за известния обир от 1963г, като разделя историята на две части: една от гледна точка на обирджиите, които почти са се измъкнали от престъплението на века; и другата, от гледна точка на ченгетата, които са ги заловили.
14 сериала, които трябва да гледате
9. Господари на секса / Masters Of Sex
50-те години на миналия век в Америка, Сексуалната революция започва. Уилям Мастърс и Вирджиния Джонсън надникват дълбоко в сексуалните желания и интимността.
14 сериала, които трябва да гледате
8. Атлантида / Atlantis
В древния град Атлантида, място на фантастични зверове, живеят млади богини, а дворците са толкова големи, че се казва, че са били построени от гиганти. Когато пристига младия Джейсън, легендата започва. Непознатият за нас Джак Донъли е в ролята на Джейсън, а ще му партнират по-познатите Сара Периш, Джулиет Стивънсън и Марк Ади в ролята на Херкулес.
14 сериала, които трябва да гледате
7. Абатство Даунтън / Downton Abbey
Шест месеца след шокиращата смърт на младия наследник Матю Кроули, Даунтън все още скърби, а Лейди Мери е изпаднала в депресия. Междувременно, призрак от миналото на г-н Картър се завръща, а появата на познато лице разтърсва целия дом. Новият сезон на „Абатство Даунтън“ започва на 22 септември.
14 сериала, които трябва да гледате
6, Отечество / Homeland
След нападението над Лангли, Броуди вече е най-издирваният терорист в света. Ще може ли Кери да вкара живота си в релси и да опази националната сигурност? След не особено добрия втори сезон, продуцентите сега обещават да се поправят, но само времето ще покаже. Сезонът започва на 4 октомври.
14 сериала, които трябва да гледате
5. Приключение в пространството и времето / An Adventure In Space And Time
Лондон, 1963г, група особняци отиват в BBC с намерението да създадат детско историческо предаване, в което никой не вярва. Тяхната звезда е своенравният Уилям Хартнел, който се смята за прекалено велик. Няма начин сериалът им „Доктор Кой“ (Doctor Who) да успее, нали? 90-минутният документален филм за създаването на сериала излиза този ноември.
14 сериала, които трябва да гледате
4. Peaky Blinders
Исторически, гангстерски трилър, разказващ за Бирмингам през 1919г. В сянката на Първата световна война, престъпните улици са ръководени от страховита фамилия букмейкъри. Но дали пристигането на безскрупулния нов шеф на полицията от Белфаст ще промени това? В главните роли ще видим Килиън Мърфи, Сам Нийл и Хелън Макрори. „Peaky Blinders” е наричан британският „Престъпна империя“ (Boardwalk Empire) и ще го гледаме от 12 септември.
14 сериала, които трябва да гледате
3. Агенти от „ЩИТ“ (Agents of S.H.I.E.L.D.)
Ню Йорк беше опустошен и спасен в „Отмъстителите“ (The Avengers). Но какво се случва, след като всички разбират за съществуването на супергероите? Новият сериал на Джос Уедън (Joss Whedon) проследява ежедневието на тайна правителствена организация, чиято задача е да опази мира между цивилните и останалите. Очаквайте от 27 септември.
14 сериала, които трябва да гледате
2. Шерлок / Sherlock
Ексцентричният детектив се завръща от гроба след… със сигурност вече знаете всичко за него, така че е излишно да казваме повече. След дълго чакане, най-после ще гледаме новите епизоди на „Шерлок“ около Нова година.
14 сериала, които трябва да гледате
1. Доктор Кой / Doctor Who
Последният лорд на времето има ужасен ден; Великият интелект го изпрати на гроба му на Тензалор, отрови собствената му времева линия и неговата най-добра приятелка трябваше да скочи обратно, разпръсвайки се във времето с което се превърна в Невъзможното момиче. Скачайки след нея да я спаси, Докторът се изгуби във времето и се изправя срещу тайна, която е опитвал да зарови от стотици години. Започва от 23 ноември.
14 сериала, които трябва да гледате

Няма коментари:

Публикуване на коментар