четвъртък, 12 септември 2013 г.

10 човека със стряскащо дълги коси

Рапунцел е приказка от Братя Грим, разказваща за дългокоса принцеса, която цял живот е била затворена във висока кула, но един ден се влюбва в преминаващ бандит и използва косата си, за да избяга. Ако в истинския свят има човек, способен на нещо такова, то ще е някой от тези.
1. Жената с най-дългите расти
Аша Мандела държи световния рекорд за най-дълги расти. 50-годишната жена от Атланта си е спечелила прякора Черната Рапунцел, заради дългите си 5.94м расти, макар една от плитките й по неофициални данни да е дълга цели 17 метра.
Хората с най-дълги коси в света
2. Жената с най-дълга коса в света
Дай Юе Кин е кралицата на дългата коса в Китай и държи рекорда на Гинес за най-дълга коса. Родена през 1964г, тя започнала да пуска косата си когато била на 14 години. С дължина на косата 4.20м, на Даи са й нужни около 2 часа, за да се среше.
Хората с най-дълги коси в света
3. Сестрите с най-дългите коси през 19-ти век
Днес най-големите звезди са Майли Сайръс и Бионсе, но в края на 19-ти век най-впечатляващото и еротично нещо, което една жена можела да направи, било да си пусне коса до земята. Всъщност първите такива знаменитости в САЩ били известни като Седемте сестри Съдерланд, които били разделени от 11.27м коса. Сара, Виктория, Изабела, Грейс, Наоми, Дора и Мери пеели и свирели на инструменти, но никой не го било грижа за това. Не, хората идвали да се възхищават на магическите им коси.
Хората с най-дълги коси в света
4. Бразилката, продала косата си, за да си купи къща
Бразилката Наташа Мораес Де Андраде никога не си била рязала косата и тя стигнала дължина 1.57м. Наташа живеела в барака със семейството си и трябвало доста да се грижи за дългата си коса. Всеки ден прекарвала по час и половина в ресане.
Въпреки лошите икономически условия, разходите й за шампоан надхвърляли $600 на година. Накрая, Наташа най-после решила да отреже косата си и така започнала нов живот. Успяла да продаде кичурите си за $5000, с които помогнала на семейството си с финансовите проблеми.
Хората с най-дълги коси в света
5. Майка и дъщери, които ходят по състезания за дълги коси
Три момичета са последвали примера на майка си, като са оставили косите си да стигнат до земята. Терелин Ръсел, която живее в Морис, Илинойс със съпруга и децата си, има коса дълга близо 2 метра. Дъщерите й обаче скоро ще я настигнат. Г-жа Ръсел редовно печели първо място на състезанията по най-дълга опашка на годишните карнавали и панаири.
Хората с най-дълги коси в света
6. 11-годишното момиче, което никога не се е подстригвало и смята да дари косата си
Ученичката Ейми Чейс никога не е рязала косата си, така че русите й кичури вече са дълги 106см и стигат до коленете й. Скоро обаче няма да е така, защото 11-годишното момиче смята да отреже косата си ида я дари.
Ейми е решила да дари косата си на Little Princess Trust. Организацията прави перуки за деца, които страдат от оплешивяване след лечение на рак.
Хората с най-дълги коси в света
7. Жената, която не се е подстригвала от 1990г
Още една претендентка за Рапунцел, Чанг Аичу. Нейната коса е дължа 3.60м и Чанг е горда от факта, че не се е подстригвала повече от 20 години. Косата й расте с почти 20см на година, но Чанг твърди, че не е на специална диета и не използва специални шампоани. Макар преди да е отказвала да отреже косата си дори за пари, сега тя смята да се сбогува с нея, защото лекарите й казват, че кичурите абсорбират твърде много хранителни вещества от тялото й. Това е странно.
Хората с най-дълги коси в света
8. Мъжът с най-дългата коса
Необикновено дългата коса не е запазена марка само за жените. Тран Ван Хей, починал през 2010г, е имал коса дълга 6.8м, макар това никога да не е потвърдено официално като рекорд. 79-годишният виетнамец работел като билкар и водел прост живот. Той не се бил подстригвал от 50 години, защото често му прилошавало след подстрижка.
Хората с най-дълги коси в света
9. Мъжът с най-висок перчем
На Казухиро Уатанаби са му трябвали три флакона лак за коса, една голяма кутия гел и 15 години, за да влезе в историята. Японският дизайнер е разбил Гинес рекорда с 30см, след като си е направил прическа мохаук, висока 1.13м.
Хората с най-дълги коси в света
10. Майката, която не се е подстригвала от 14 години
Може да е изхарчила цяло състояние за шампоан, но тази китайска майка гордо носи своята дълга 2.43м коса. Ни Линмей признава, че не се е подстригвала от 14 години.
Хората с най-дълги коси в света

Няма коментари:

Публикуване на коментар