четвъртък, 15 ноември 2012 г.

Филми за коледно настроение


Не остава много време до Коледа, но усещам, че празничното настроение сякаш не е завладяло всички. Някои дори са все още недокоснати от искрите на празника. На всеки се случва да е погълнат от забързано и повтарящо се ежедневие, но май няма друго време в годината, когато щом чуем празничните звънчета, ни трябва много, много малко, за да се усмихнем и да се настроим коледно.
Няма да ви давам съвети как да събудите коледния дух във вас. Искам да споделя  нещо, което e нещо като спешна помощ при липса на коледно настроение.
Просто няколко вечери около Коледа,  да се натъркаляте пред екрана заобиколени от любимите си хора, да пръснете по пода възглавници, семки, пуканки, сладки и каквото ви хрумне, ако имате домашни любимци – не забравяйте и техните лакомства и…  просто изберете някой хубав филм за гледане. Естествено да е с коледна тематика. Може да е детски, може да е сополив и любовен, може да е празнично-страшен. Но задължително да е свързан с празника.
Аз мъничко ще ви помогна в изборите. Дори ще ви дам линкове към съответните торенти, за да може бързо да преодолеете препятствията и по-скоро да добиете още по-празнично настроение.
Крайно време е, който не е пратил писмо до Дядо Коледа да го изпрати. Аз в последните години забравям, но той явно добре ме е запомнил! Също не забравяйте – направете подарък на тези, които ви усмихват и ви радват през цялата година. Същите тези, които и много ви вбесяват, понякога разочароват, но празникът без тях не би бил истински. Те също ви обичат и сигурно са ви приготвили подарък.
А сега просто изберете някой от тези филми според настроението и компанията ви. Ако имате любим филм, който не съм споменала тук – препоръчайте ми го, ще го изгледам с удоволствие. Но четете до край! :)
Приятно гледане и весели празници!
Уили е хроничен пияница и цапнат в устата сексманиак, който пуши цигара от цигара и в края на всяка година си избира различен магазин, за да се прави на Дядо Коледа, докато крои поредния план за измама заедно с партньора си – джуджето Маркъс (Тони Кокс). Но сега тази светла традиция ще бъде нарушена от остроумен и чалнат детектив (Бърни Мак), сексапилна барманка (Лорин Греъм) и едно хлапе, което е убедено, че Уили е истинският Дядо Коледа. Филмът не се препоръчва за деца под 12 годишна възраст, но личната ми препоръка е компанията ви да е поне пълнолетна. Не за друго, но хуморът във филма не е адаптиран за тийнейджъри. Разбира се вие преценяте. :)
Ако искате да гледате филма, може да го свалите като цъкнете на заглавието му. Вижте трейлъра ТУК
През 40-те години на 20 век едно момче си пожелава за коледен подарък въздушна пушка. Разбира се неговите родители изобщо не са съгласни, че този подарък е подходящ за едно малко момче. Героят на историята решава на всяка цена да убеди не само родителите си, но и всичко околни, които са настроени против желанието му, че точно пушката е най-съвършения коледен подарък.
Филмът е подходящ за цялото семейство. Връзка за изтегляне на филма ще намерите в заглавието му. Вижте трейлъра ТУК
Коледният списък на Итън и сестричката му Хали може да е дълъг няколко метра, но най-голямото им желание е само едно и граничи с чудо – да се съберат отново разведените им родители. ”Коледно желание” предлага много хумор, топлота и коледно настроение. Итън Рандъл и Тора Бърч изпълняват ролята на две деца, които измислят невероятен план, за да съберат отново родителите си. Филмовата легенда Лорън Бакол играе милата баба, която помага на децата в “пъкления” им план. А Лесли Нилсен е в централната за сезона роля на Дядо Коледа.
Може да намерите връзка за изтегляне на филма в заглавието. Подходящ е и за по-малки деца, които все още трудно четат субтитри, тъй като предложения торент е озвучен на български език. Гледайте трейлъра ТУК
Коледа се пропуква! По празниците Кларк Грисуолд си е поставил за цел да осигури на цялата фамилия “най-веселата Коледа в историята”. Преди да успеете да изпеете “Тра-ла-ла”, той вече е подготвил всичко за незабравимата комедия Коледна ваканция. Трябва да видите, за да повярвате. На покрива има 25 000 лампички. Експлодираща пуйка на масата в хола. Отвън — специален полицейски отряд в засада около къщата. Блестящ поддържащ актьорски състав, изпълнен с остроумия, сърдечност и шантави гафове. Ще се влюбите! С риск да се повторя – в заглавието има линк към торента за изтегляне. ТРЕЙЛЪР
Дигитално възстановен и произведен с помощта на най-новите технологии, сега „Кошмари преди Коледа”  е по-завладяващ, мрачен и възхитителен отвсякога – точно както е бил замислен във въображението на Тим Бъртън.
Може ли Коледата да бъде спасена? Отегчен от еднообразното и изпълнено с писъци ежедневие, Джак Скелета – Тиквеният крал на град Хелоуин, мечтае да изпита веселия коледен дух. Тази мисия поставя Дядо Коледа на изпитание и се превръща в кошмар за всички добри момиченца и момченца!
Връзка към торента – в заглавието на филма. Трейлърът може да видите ТУК

Ставайте, оправяйте се и се гответе за пътуването на живота си! Навечерието на Коледа е и ви предстоят шеметни изкачвания и спускания по планините, плъзгане през замръзналите поля, опасно преминаване по мостове над дълбоки пропасти и топъл шоколад, поднeсен от пеещи сервитьори! Не сте си го представяли, но вие сте в Полярен експрес! Том Ханкс е звездата, а Робърт Земекис – режисьорът, осигурили ни този мигновено станал класика, празничен филм, заснет с помощта на зашеметяваща анимация, която превръща всеки момент в магия. “Вижте и ще повярвате”, казва скитникът, който ще пътува с вас. Ще видите чудеса. И ще им повярвате. Вижте трейлъра ТУК
Връзка към торента – в заглавието на филма. Озвучен на български език – за цялото семейство! :)
Известният комик Тим Алън, носител на Златен глобус, участва в тази магическа комедия на “Дисни”, която е наречена “една от най-шеговитите и игриви истории, очаровали публиката през последното десетилетие!”. Точно в нощта преди Коледа продавачът на играчки Скот Калвин попада в извънредно неловко положение. Дядо Коледа е паднал от покрива и спешно се налага Скот да го замести. Но в мига, в който облича костюма, без да осъзнава, Скот се вживява в ролята на добрия старец и трябва да свикне с наднорменото си тегло, дългата брада, тесните комини и самоуверените джуджета. “Договор за Дядо Коледа” ще ви донесе цяла шейна, пълна с чудеса и невероятно празнично настроение.
Забавен и подходящ за цялото семейство – озвучен на български език. Линк в заглавието на филма! Гледайте трейлъра ТУК
Гринч е зелено космато плашило, което живее заедно с кучето си Макс в пещера в планината Кръмпит. Сърцето му е три пъти по-малко, затова не може да обича нищо и никого. Той мрази Коледа и всичко, което е свързано с нея. И особено Коледата в градчето Ху-Вил, което се намира долу в долината. Един ден на Гринч му хрумва чудовищна идея. Той намъква костюма на Дядо Коледа, маскира кучето си като елен и минава от къща на къща, за да открадне подаръците, коледните дръвчета и другите празнични атрибути от жителите на Ху-Вил. Но бързо открива, че духът на Коледа е нещо повече от играчки и няколко замръзнали кестена.
Озвучен на български. Линк към торента има в заглавието, а трейлъра може да видите ТУК

Кейт и Брад току-що са се оженили, но идва Коледа. Коледата е светлина, надежда и радост, не може да има „но”. Двойката обаче определено има проблем. Родителите на Кейт и Брад са разведени и всеки от тях създава второ семейство. Така къщите, които трябва да посетят на 25 декември стават… доста. Младоженците трябва да направят невъзможното, за да поздравят всички за едно денонощие.  Дали ще успеят – гледайте тази леко романтична комедия.
Линк към торента има в заглавието. Гледайте трейлъра ТУК
Когато единствената им дъщеря Блеър напуска семейното гнездо, Лутър и Нора Кранк (Тим Алън и Джейми Лий Къртис) решават вместо да се борят с тъгата, просто да пропуснат коледните празници и да заминат на карибски круиз.  Но решението им да бойкотират традициите, хвърля в потрес цялата съседска общност. И когато най-неочаквано Блеър се обажда, за да обяви, че ще се върне за Коледната вечер, заедно с новия си годеник, семейство Кранк разполага само с 12 часа, за да сътвори чудо и да събере всички съседи заедно за най-хубавото отпразнуване на Коледата! Гледайте трейлъра ТУК 

The 12 Dogs of Christmas / 12 кучета за Коледа 

Филмът разказва за 12-годишната Ема, която живее в градче, където да имаш куче е обявено за незаконно. Тя се опитва да спечели сърцата и умовете на съгражданите си и чрез своите приятели-кучета да им разкрие… истината за смисъла на Коледата.
Линк към торента има в заглавието. Подходящ е за всички възрасти, озвучен на български език.
Гледайте трейлъра ТУК

Christmas in Wonderland / Коледа в Уондърленд 

По всичко личи, че това ще бъде една доста неприятна Коледа за семейство Сандърс. Току-що преместили се от Лос Анделис на ново място, те нямат приятели, нямат пари и, с изключение на оптимистично настроената Мари, са  без коледен дух. За да се влошат още повече нещата, тяхната майка е все още в Лос Анджелис поради липсата на свободни места в полетите за дома. И така задълженията за пазаруване за коледните празници се падат на таткото и  начумерените деца. Нещата започват да изглеждат поне малко като коледен празник, когато дванадесетгодишният Браян и шестгодишната Мари намират чанта пълна с пари в местния супермаркет и започват веселбата по коледното пазаруване… Така продължава до появата на крадците, фалшифицирали парите, които започват да ги преследват децата из супермаркета сред пазаруващите за Коледа. Линк към торента има в заглавието. Подходящ е за всички възрасти.  Може да гледате трейлъра ТУК

Ако все пак тези филми не са ви интересни или ви се струват малко – погледнете тук, може вашия филм да е в този списък

Няма коментари:

Публикуване на коментар